Baangebruik

TC Linne heeft 4 Grand Slam Clay banen.
Grand Slam Clay bestaat uit een kunstgrassysteem met een dichte tufting en een poolhoogte van 9 mm, die tot 2 mm boven de pool wordt ingezand met rood Silicazand.
De belijning is van hetzelfde materiaal maar heeft een poolhoogte van circa 12 mm waardoor deze als lijn in het rode zand goed zichtbaar blijft.  

Door de Baan & Beheer werkgroep worden, bij toelaatbare weersomstandigheden, de banen wekelijks machinaal geborsteld en geveegd. Tevens wordt gekeken naar plekken waar korrel bijgevuld moet worden en wordt geregeld onkruid verwijderd.  

Hoe om te gaan met de banen in de ZOMER en WINTER  

ZOMER:
In de zomer zijn de banen in principe zonder beperkingen bespeelbaar.
Na ieder speelmoment dient de baan geveegd te worden met het sleepnet wat aan het hek hangt bij het veld. Dit vegen hoeft niet plaats te vinden als de korrel te vochtig of nat is. Dit weet je als je gaat vegen, want dan blijft er veel korrel aan het sleepnet vast zitten. Het gevolg hiervan is dat er korrel van de baan geveegd wordt en dat er stroeve plekken kunnen ontstaan. Deze stroeve plekken kunnen tot blessures leiden.  

Sleeprichting banen: 

 WINTER:
Bij sneeuw en ijzel kunnen de banen niet bespeeld worden en de gevallen sneeuw moet op natuurlijke wijze verdwijnen, dus niet met een bezem of net verwijderen. Dit zorgt voor schade aan de banen! 
 Tijdens de vorstperiode zelf kan er op de banen tot -20 graden Celsius probleemloos worden gespeeld. De banen dienen bevroren te zijn, dus hard.
Bij opdooi na een periode met (strenge) vorst kan er niet worden gespeeld. Als dit wel gebeurd dan ontstaat er schade aan de banen en komen er kuilen in de banen. Dit komt door het indrukken van de lavakorrels onder de mat. Deze zetten bij vorst namelijk uit.
Hoe je weet dat er opdooi is: 
- als je op de baan gaat staan zou je dit kunnen voelen of horen tijdens het lopen, je hoort dan een hol geluid.
- stuiter de bal op de baan en met opdooi zal deze nauwelijks omhoog komen
 M.b.t. het vegen gelden dezelfde regels als in de zomer.  

CONTACT:
Wil je iets doorgeven m.b.t. de banen, denk dan aan oa.:
- schade
- stroeve plekken
- of andere bijzonderheden
stuur dan een e-mail naar: [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Zie e-mail of bestuur

TC Linne

Sportveldstraat 1
6067JA Linne

KVK-nummer

58186670